header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Шокантна проука из Руске Цркве јерархији митрополита Онуфрија
Шокантна проука из Руске Цркве јерархији митрополита Онуфрија Штампај Е-пошта
субота, 01 април 2023

 Треба вас све г……м метлом!

Леонид Горбачев (десно на фотографији горе), митрополит-егзарх Руске православне цркве за Африку, поручио је да све владике УПЦ (МП), огранка Московске патријаршије у Украјини на чијем је челу митрополит Онуфриј Березовски, „треба растерати г……м метлом“.

Горбачев, егзарх Руске цркве у Африци, који има титулу и митрополит клински, саопштио је да када Украјина буде „ослобођена“, у њој неćе бити јерарха који су крајем маја прошле године подржали сабор у Феофанији. Тада су владике УПЦ (МП) наводно прогласиле независност од Московске патријаршије и престале да помињу Кирила Гундјајева током литургије.

На своме телеграм каналу, коментаришући апеле из УПЦ (МП) упућене шефу државе Володимиру Зеленском да их украјинске власти не деложирају из Кијево-печерске лавре, егзарх Руске цркве у Африци је написао:

„Какав историјски тренутак! Лопов је украо од лопова".

„Сви ви због издаје Руске цркве и Патријарха (Кирила Гундјајева) морате бити рашћерани г…..м метлом”.

„Једна ствар радује. Да кад буде ослобођена Кијевска Рус, ни вас неćе бити. Ви ćете се бавити својим ‘господине Пресиденте’ на другоме мјесту“, поручује им Леонид Горбачев.

Приредио: В.Ј.

Извор: "Антена М"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 01 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.