header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Нови сукоби у Ал Акси
Нови сукоби у Ал Акси Штампај Е-пошта
среда, 05 април 2023

Више од сто Палестинаца повређено је у сукобима са израелском полицијом у џамији Ал-Акса. Израелске снаге безбедности су ове ноћи напале молитвену салу чувене џамије Ал-Акса у Јерусалиму, преноси "Телеграм" канал "Царград".

Повређено је стотинак посетилаца, још 400 је приведено. Полиција је употребила шок бомбе и сузавац. Како наводи локална штампа, полиција је спречила и лекаре да дођу на лице места.

Усред сукоба, Појас Газе је испалио неколико ракета на јужни Израел. Оборили су их системи ПВО. Са великом вероватноћом, муслимански свет ће у блиској будућности негативно реаговати на ову специјалну операцију Израела.

Како преноси bbc.com, стотине муслимана са бакљама, штаповима и камењем забарикадирали су се у џамијама након извештаја да су Јевреји наводно планирали да принесу жртву на Храмовној гори на Пасху, почевши од среде. Палестинци су то видели као покушај скрнављења њихових светих места.

 

Брдо на коме су стајали први и други јерусалимски храм је најсветије место за Јевреје. Муслимани верују да је Мухамед одатле подигнут на небо. На врху Храмовне горе налазе се два исламска светилишта - џамија Ал-Акса и Купола на стени. Јеврејима је дозвољено да посећују комплекс у одређеним часовима, али је забрањено молити се.

 

Превод и приређивање: "Борба за веру"


Последњи пут ажурирано ( среда, 05 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.