header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа поклонио Карлу III делове Крста на коме је био разапет Господ
Папа поклонио Карлу III делове Крста на коме је био разапет Господ Штампај Е-пошта
петак, 21 април 2023

 Ватикан, 21. април. Два мала фрагмента крста на коме је разапет Исус Христос - такав поклон је папа Фрања уручио британском краљу Карлу III поводом крунисања монарха, које ће се одржати 6. маја у Вестминстерској опатији у Лондону. Честице су биле уграђене у сребрни крст који ће се носити на челу поворке током крунисања монарха, пише «Сибирская католическая газета», позивајући се на Vatican News.

Представници Англиканске цркве Велса назвали су „лични поклон” папе Фрање „важним екуменским гестом”, пошто је Чарлс III и световни поглавар Енглеске цркве. Крст са моштима за предстојећу процесију освештао је англикански надбискуп Велса Ендрју Џон током службе у окружном граду Ландудно.

После крунисања, крст ће припасти Англиканској цркви Велса, али ће моћи да га користи и локална католичка црква. Како је нагласио католички надбискуп Марк О'Тул, крст са реликвијама је подстицај за сваког човека да свој живот гради „у складу са љубављу нашег Спаситеља Исуса Христа“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 21 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.