header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грузијски свештеници: Надамо се да ће Вартоломеју судити Сабор
Грузијски свештеници: Надамо се да ће Вартоломеју судити Сабор Штампај Е-пошта
субота, 22 април 2023

 Клирик Грузијске Цркве је навео да је „патријарх Вартоломеј одиграо велику улогу у формирању расколничке групе лажног митрополита Епифанија“.

Свештенство Грузијске Православне Цркве је 20. априла 2023. иступио у знак подршке УПЦ и изјавио да се нада црквено-судском процесу против патријарха Вартоломеја.

У апелу објављеном на YouTube-каналу «Спаси и сохрани, представници Грузијске Цркве говорили су о свом виђењу ситуације са УПЦ.

Протојереј Давид Исакадзе је изјавио да је „нажалост, Константинопољски патријарх Вартоломеј одиграо велику улогу у формирању расколничке групе лажног митрополита Епифанија, која тренутно прогони... (УПЦ)”.

По речима оца Давида, поглавар Фанара је „незаконито деловао мешајући се у јурисдикцију друге Цркве, што је канонско кршење и подлеже кажњавању“.

„Надамо се да ће њему (Вартоломеју – прим. аут.) судити Црквени Сабор, а ако се то не деси на овом свету, онда неће нигде побећи од Суда Божијег“, рекао је свештеник.

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.