header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Кијев намерава да у Кијевској лаври отвори рехабилитациони центар за војску
Кијев намерава да у Кијевској лаври отвори рехабилитациони центар за војску Штампај Е-пошта
понедељак, 24 април 2023

 Украјинске власти разматрају могућност отварања рехабилитационог центра за војна лица на територији Кијевско-печерске лавре, саопштио је министар културе Украјине Александар Ткаченко.

„Генерално, желели бисмо да имамо концепт управљања и коришћења територије Доње лавре. Наравно, живот тамо треба да се настави, али постоје различита питања која се тичу и рехабилитационог центра за војску, народних уметничких радионица и других ствари“, саопштио је министар, преноси Телеграм канал канонске Украјинске православне цркве (УПЦ).

Према речима Ткаченка, министарство планира да направи концепт управљања и развоја територије манастира.

Подсетимо, украјинске власти су у протеклих годину дана организовале највећи талас прогона УПЦ у новијој историји земље. Позивајући се на њену повезаност са Русијом, локалне власти у различитим регионима Украјине одлучиле су да забране деловање УПЦ, а парламенту земље је поднет предлог закона о њеној фактичкој забрани у Украјини.

Служба безбедности Украјине почела је да покреће кривичне поступке против свештенства УПЦ, спроводи „контраобавештајне мере“ – претресе епископа и свештеника у црквама и манастирима, у потрази за доказима „антиукрајинског деловања“.

Извор: "Спутњик"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.