header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow 60% свих пријава на нуспојаве од лекова у Русији, отпада на "ефикасни" и "безбедни" "Спутњик V"
60% свих пријава на нуспојаве од лекова у Русији, отпада на "ефикасни" и "безбедни" "Спутњик V" Штампај Е-пошта
уторак, 25 април 2023

 Крајем 2021, «Катюша» је приметила да су у бази података о штетним ефектима, препарати против Covid-19 оборили рекорде међу свим осталим нама познатим вакцинама заједно - извештаји о нежељеним ефектима од њих тада су достигли 2,5 милиона.

Сада је ова бројка много пута већи, али суштина је да у то време званично идентификовани нежељени ефекти руских коктела у јавности једноставно нису постојали.

Нико није изнео статистику о компликацијама које су грађани могли да пренесу на портал јавних сервиса, брзо су угашене и пробрбљале резонантне приче о смртима из серијала „после – не значи због“, које се регионални медији нису плашили да пренесу.

И на крају, стварни бројеви у годишњем извештају Росздравнадзора, на који Гинцбург и компанија нису знали шта да приговоре: 2022. године више од половине свих извештаја Руса о „нуспојавама“ из читавог спектра лекова (или 37 хиљада од 61 хиљаде) су реакције управо на „Спутњи V“ (друге супстанце „од ковида“ 2022. више се заправо нису користиле у Руској Федерацији).

 Штавише, не сумњамо да не само да је слика далеко од потпуне, већ је само врх леденог брега.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.