header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Почајеву су уништили многовековну јединствену капелу у липи Штампај Е-пошта
четвртак, 04 мај 2023
        Вековима стару капелу у липи, која је стајала на путу код Успенске Почајевске лавре, непознати су срушили на Страсну недељу 2023. године. О демонтажи јединствене светиње јавила је прес-служба Чернивацко-буковинске епархије Украјинске православне цркве, преноси портал «Православная жизнь».

Према легенди, алеју липа у Почајеву је поред пута засадио монах Јов, игуман Почајевске горе (ХVII век). Једна од ових липа је преживела до данас, али је увенула. Локални становник, архитекта Анатолиј Галанетс, претворио је стабло дрвета у капелу. У близини ње су молили ходочасници и локални верници.

Међутим, на Страсну недељу капела је уништена. Нема сумње да је то учињено уз одобрење локалних званичника, који тренутно траже прилику да протерају монаштво из саме Почајевске лавре.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Русская линия“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 04 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 57 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.