header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Камерон снима новог Терминатора. SkyNet ће бити ChatGPT Штампај Е-пошта
петак, 26 мај 2023

 Чувени режисер Џејмс Камерон открио је да ради на сценарију за следећи филм о Терминатору. Овог пута, биће инспирисан успоном вештачке интелигенције у стварном свету као што јеChatGPT от OpenAI.

Камерон, који је креирао франшизу 1984. године, каже да има неколико нерешених питања о новој технологији пре него што буде спреман да заврши свој нацрт.

Говорећи на овонедељном догађају Dell Technologies World 2023, Камерон је рекао да „одлаже завршетак [сценаријума] док правац развоја ВИ не буде јаснији“.

С обзиром на то како је последњи део филма Терминатор: тамне судбине“ пропао на благајнама 2019. године, Камерон очигледно тражи нови почетак. И копање у стварном свету у потрази за инспирацијом у вези са развојем текнологија вештачке интелигенције могло би да буде узбудљив летњи блокбастер.

Поред тога, SkyNet-тов суперинтелигентни систем, који се заснива на неуронским мрежама франшизе, већ је небројено пута коришћен од стране медија за покривање нових технологија.

Другим речима, промена сценарија и инспирисање фикције стварношћу, а не обрнуто, могли би удахнути нови живот болесној франшизи.

Као и SkyNet  у култном првом делу Терминатора, стручњаци већ доносе пренагљене закључке, упозоравајући да би вештачка интелигенција могла да нас све убије. Међутим, 2023. стварност изгледа сасвим другачије.

Данас није 1984, а интеракција протагонисте са вештачком интелигенцијом не даје филму неодољиву магију. Сада ће Камерон морати да копа дубље да пронађе инспирацију и заинтересује гледаоца,

Што се тиче саме легенде „Терминатора“ Арнолда Шварценегера, он се највероватније неће "вратити" у издању фокусираном на вештачку интелигенцију.

Франшиза још није готова. Ја сам завршио“, рекао је Арнолд за Hollywood Reporter раније овог месеца. „Ја сам јасно сам схватио да свет жели да настави са другом темом када је у питању Терминатор.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: futurism.com

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.