header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Са нашег "Телеграм" канала
Са нашег "Телеграм" канала Штампај Е-пошта
недеља, 28 мај 2023

 ️ Морамо се покоравати Богу, а не људима; морамо остати у непроменљивој православној вери, која је Божанска, а не слушати рационалистичке аргументе светских људи који само желе да удовоље једни другима и примењују веру на хуманитарни дух времена. Нека сви истински православни хришћани у свету остану непоколебљиви... у исповедању, које речи нам даје божански Свети Максим:

"Ако цела васиона почне да се причешћује са јерарсима - одступницима, ми нећемо. Амин."

Преподобни Серафим Роуз

+ + +

 ️ Ако је цариник постао праведан кроз молитву, замислите колико ће праведник бити велик, ако научи да приноси исту молитву.

Свети Јован Златоусти

+ + +

️ „Подвиг тела је слаб против греха, подвиг промишљања је безначајан: подвиг вере је јак! Он је поузданик победе! Када осетите најезду силе греха, не улазите у преговоре са противницима - одмах отвори огањ на њих, разби их громовима, опржи их небеским муњама.

Тај огањ, ти громови, та муња је молитва. Трчи у своју келију, падај ничице пред иконама, тражи помоћ против греха, тражи победу над њим. И једно и друго ће вам бити дато одозго. Ову слику борбе са грехом подвижницима Христовим дала је велика подвижница Марија Египћанка. Прочитај њено Житије“.

Свети Игњатије Брјанчанинов

+ + +

️ Добра дела ће доћи из срца када је добро срце, а без доброг срца добрих дела не може бити, као што загађена вода не може да не тече из загађено извора. Исправи своје срце и своју вољу, и бићеш добар, бићеш прави хришћанин, бићеш нова творевина. Свако је из воље и срца добар или зао. Кад су срце и воља добри, онда је и човек добар; када су срце и воља зли, онда је и човек зао.

 Свети Тихон Задонски

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.