header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Политика изнад вере -Кирил честитао Ердогану упркос томе што је овај Свету Софију претворио у џамију
Политика изнад вере -Кирил честитао Ердогану упркос томе што је овај Свету Софију претворио у џамију Штампај Е-пошта
среда, 31 мај 2023

 Поглавар Руске Православне Цркве РПЦ Кирил честитао је турском председнику Ердогану победу на председничким изборима. Кирил се у честитки није посебно осврнуо на ситуацију хришћана у Турској, већ је једноставно нагласио да народи Русије и Турске имају „многе везе“, на којима су Ердоган и његови другови „радили на јачању протеклих година“.

Надам се да ће у будућности Ваше активности као шефа државе бити усмерене на развој добросуседских односа две земље и народа“, рекао је Кирил.

Ердоган је у свом последњем председничком мандату учинио много да промени статус једне од најпоштованијих светиња православног хришћанства – Свете Софије. Године 2020. поништио је одлуку из 1934. да се храм претвори у музеј и поново је учинио џамијом.



 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 31 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 98 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.