header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow „Јуда“ са Фанара и даље продаје Цркву
„Јуда“ са Фанара и даље продаје Цркву Штампај Е-пошта
среда, 31 мај 2023

 МОСКВА, 29. маја. /ТАСС/. Игуман Кијево-печерске лавре, митрополит канонске Украјинске Православне Цркве (УПЦ) Павле, рекао је да га је звао цариградски патријарх Вартоломеј и понудио му да са братијом манастира пређе у расколничку Православну цркву Украјине (ПЦУ) .

Како преноси „Страна“, он је у понедељак, на судском рочишту за продужење превентивне мере Павлу у виду кућног притвора, рекао да је патријарх Вартоломеј обећао да ће од митрополита бити повучене све оптужбе за прелазак на директну потчињавање поглавару ПЦУ Думенку.

Публикација напомиње да ове информације још нису потврђене у расколничкој структури.

Соломенски окружни суд Кијева продужио је у понедељак меру забране губернатору Кијево-печерске лавре у виду кућног притвора на 60 дана. Одбрана митрополита Павла је већ најавила да ће уложити жалбу на одлуку суда.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 04 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.