header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У САД ухапшен мушкарац, јер је цитирао Библију на геј - паради
У САД ухапшен мушкарац, јер је цитирао Библију на геј - паради Штампај Е-пошта
среда, 14 јун 2023

 У америчкој држави Пенсилванија полиција је ухапсила човека који је цитирао Библију у знак протеста против ЛГБТ параде.

Полиција је 6. јуна 2023. ухапсила 41-годишњег Дејмона Аткинса због цитирања Библије на геј паради у Редингу у Пенсилванији. Ово је саопштено у прес служби уреда окружног тужиоца округа Беркс, преноси Fox News.

Према извештајима медија, мушкарац је отишао на геј параду са знаком „Исус је рекао: иди и не греши више“, а такође је цитирао стихове из Библије. Након тога, полиција је пришла противнику ЛГБТ, који му је рекао да мора да „поштује демонстранте” и „да им пружи шансу да живе”.

Полиција је ухапсила мушкарца поред учесника геј параде, након чега су му ставили лисице и прислонили га уза зид. На објављеним снимцима можете чути како су учесници ЛГБТ марша аплаузом испратили привођење мушкарца.

 https://www.youtube.com/watch?

„Не могу да верујем да се ово дешава у Редингу“, рекао је човек који је стајао поред њега.

Познато је да је након хапшења мушкарац оптужен за „хулиганство и учешће у тучи“.

„Аткинс је ухапшен јер је хулиганио, и није имао никакве везе са садржајем његовог говора. Наши полицајци су га упозорили да престане са таквим понашањем јер је ометало догађај који је у току“, рекао је шеф градске полиције Ричард Торнијели, а преноси Daily Mail.

Истовремено, одељење је саопштило да су оптужбе против Аткинса одбачене након што је канцеларија окружног тужиоца прегледала видео снимак са про-ЛГБТ скупа.

Они су навели да је мушкарац пуштен на слободу у складу са првим амандманом на Устав САД, који „не дозвољава ограничавање права грађана на вероисповедање“.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.