header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow И са овима хоће да нас уједине
И са овима хоће да нас уједине Штампај Е-пошта
уторак, 04 јул 2023

 Свештенство РКЦ је одржало мису са елементима бајкерског бајкер шоуа.

Дана 17. јуна 2023. године одржана је „бициклистичка миса“ са елементима бајк-шоуа током литургије у Успењском храму Римокатоличке „цркве“ немачког Ајхаха, пише извор Tradition in action.

Свештеник Гуглер Херберт је рекламирао своју „бициклистичку мису“ стављајући слику Светог Духа у точак бицикла.

На видео снимку се види како мушкарац у шлему вози бицикл унутар цркве и прескаче ђакона који лежи на поду. Представу је погледало неколико стотина парохијана и верника.

„Ако сматрамо да је католичка црква Дом Божији у коме је Он истински присутан у пресветој тајни, не можемо избећи тврдњу да је о. Херберт је скрнавио цркву и починио светогрђе. Осим тога, шокирао је присутне младе, али и њихове породице, навевши их да мисле да је у реду да се црква претвори у позорницу за овај наступ“, закључује Тradion in Action.

Приредио: Милан Старчевић

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 150 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.