header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Елана Фриланд: Скептицизам је кажњив
Елана Фриланд: Скептицизам је кажњив Штампај Е-пошта
субота, 15 јул 2023

  Елана Фриленд, аутор књиге „Хемијски трагови, ХААРП и потпуна доминација на планети Земљи“ (издавач Академска мисао), изнела је за „Печат“ своје виђење глобалног климатског хаоса.

„Печат“ годинама објављује чланке у којима скреће пажњу на необјављени рат против човечанства. Геоинжењеринг и контрола климе, биоинжењеринг, манипулације свешћу… ове теме више не спадају у зону теорија завере. Зелени бизнис је постао најпрофитабилнији сектор капитализма катастрофе – како сте назвали ову фазу друштвеног поретка у ком о нашим животима одлучују предузимачи из банкарског сектора под зеленом заставом „спасавања Планете“. Истраживању истине, сакривене иза зелене завесе, посветили сте живот, повезујући се с научном елитом упорних и храбрих који нам откривају истину да уместо науке и разума новац влада светом.

У свету у ком све може бити роба, домишљати предузетници – „филантропи“ – досетили су се да би се климом могло трговати. Показало се да су, тренутно, временски деривати најпрофитабилнија роба. Ови трговци маглом увели су нас у Капитализам катастрофе који функционише коришћењем а – пре свега – стварањем кризе. Недавно објављена Климатска студија Федералних резерви (ФЕД) обелодањује да је трговини кишама и сушом посао столећа, уз признање да технологију за хватање укоштац с природом немају, али ће је – уз нашу финансијску помоћ – сигурно наћи. Ова студија анализира путеве новца и профита, најављујући невиђене могућности за предузетнике спремне да се ухвате у зелено коло. Између редова можемо закључити да се све своди на пљачку: од јефтиног преузимање имовине и земљишта, до монопола над производњом хране, уз контролу рађања којом би смањили број људских бића – измерили су колико свако новорођенче „производи“ угљен-диоксида, доприносећи својим доласком на свет „климатском загревању“.

Декарбонизација је мантра којом нас медији главног тока припремају за промену животних навика. Промену навика прати промена свести, а без тога нема контроле.
Декарбонизација Планете је бренд који продаје ову агенду под лажном заставом, а из Студије Федералних резерви видимо да они не рачунају с ветром и сунцем као изворима енергије. Признају да то није решење, а у потрагу за решењем укључили су се супервизори и банке, користећи атмосферу створену производњом страха од климатских промена, не би ли заузели кључне позиције у овом вештачки произведеном хаосу. Овом студијом ФЕД објављује преузимање улоге финансијског агента, који штити интересе корпорација укључених у развој технологије за манипулацију климом.

У медијима се појављују само „експерти“ што најављују катаклизму, производећи страх и осећање несигурности. За другачије гласове нема простора.

Производња страха је маркетиншки потез климатског лобија који настоји да убеди човечанство у неопходност жртвовања и одрицања зарад карбонски неутралне будућности. Страх је моћан савезник, а зелени пројекат је добио и своју маскоту, полуписмену Грету Тунберг, несвесну да јој је додељена улога портпарола климатске мафије. Она успаничено вапи: учините нешто! а зелени активисти је прате, оптужујући човека да сноси главну кривицу за предстојећу катаклизму, због дубоког дисања, гајења крава, једења меса, рађања деце… Тако окривљени почињу да верују у неопходност плаћања такси за луксуз што су уопште живи. Промена животних навика је у току, а маси бескорисних ждерача се нуди „спасоносна“ алтернатива – инсекти и ГМО храна.

Представник САД за климу Џон Кери у Давосу је одржао говор иза затворених врата. Шта је том приликом поручио?

Џон Кери је у Давосу одржао прилично смушен, монтипајтоновски мотивациони говор окупљеној елити, критикујући скептике који не верују у климатско загревање. Објављен је део његовог излагања, које није било за јавност, а у ком апелује на проналажење механизама за додатну мотивацију сиромашних – оптужених да су највећи емитери CO2 – како би без роптања пристали на рекет. Кери предлаже да се током кампање прикупљања новца уведе појам филантропија: „Не разумем због чега неко нормално људско биће игнорише науку, физику, математику… Додуше, наука још није дала решење за заустављање климатских промена, али се морамо организовати и преузети контролу неба… Никад се нећемо предати!… Огроман број компанија обавезао се да ће до 2050. године постићи нулту емисију CO2. Али они немају појма како то постићи. Признајем, с постојећом технологијом то није могуће, иако лидери дају обећања… Па ипак, сигуран сам да ћемо постићи тај циљ, зато што морамо, само што још не знамо како… А кад питамо како то постићи, одговарају нам: новац, новац, новац, новац…“

Наравно, биће то новац најсиромашнијих, који „највише загађују“, а богати су смислили како да им „олакшају“ терет. На климатском самиту COP27, oдржаном у Египту, пао је предлог: „Морамо дати сиромашним земљама грантове и кредите с ниским каматама да им олакшамо плаћање карбонских такси… Циљ нам је да ослободимо трилионе долара за банкарске трансакције и да осмислимо полуге како спровести те трансакције. За почетак, требало би прикупити билион долара годишње.“ При томе нико не говори колико ће нас година глобити ова спасилачка експедиција.

Не подносе нам рачун за трошкове шпартања авиона иза којих остају хемијски трагови. Колико ће још опстати закон омерте о кемтрејлсима?

Карте се полако отварају. Британска независна академија Ројал сосајети у чланку Истраживање почетних реакција јавности на геоинжењеринг сугерише на који начин треба обрадити британску јавност како би без отпора прихватила финансирање и добровољно подвргавање овом експерименту. Један од предлога био је да треба признати јавности да се експеримент над главама Британаца (и остатка света) увелико одвија, што ће технологију „замагљивања неба“ запрашивањем извући из мрачне зоне „теорија завере“ на светло дана. ФЕД је у јануару 2023. спровео „пилот-вежбу за проучавање климатског сценарија“. Том приликом објављени су детаљи овог програма којим се у климатску агенду укључује шест највећих америчких банака, са задатком да анализирају утицај климатског сценарија на финансијски аспект овог глобалног пројекта, као и да предложе методологију мерења, праћења и управљања климатским ризицима.

Након изостанка „драматичног отопљења“, које је 1999. предвидео Мајкл Ман, објавивши дијаграм хокејашког штапа, о убрзаном скоку температуре до 2020. године, термин „борба против климатског отопљавања“ заменила је кованица „борба против климатских промена“ (ма шта то значило). И уследио је климатски хаос.

То смо и предвидели и на то упозоравали. Шта друго и очекивати кад се аматери и незналице поигравају Теслиним проналасцима, не знајући ни шта раде ни какве ће последице уследити. Успели су само да произведу климатски хаос, да би нас – нашим новцем – од њега спасавали. Прави узрочник климатских промена, којима смо изложени, нису сточари са својим крдима, ни краве које испуштају „гасове стаклене баште“, додатно окривљене што пију много воде и пасу много траве, већ тајни војни експерименти са циљем да се открију технологије које ће омогућити јачање моћи коју даје контрола климе. Климатско оружје је, према признању војног сектора, у стању да модификује и контролише климу, изазива земљотресе, поплаве и суше, делује на свест…

Зар УН нису забраниле ове експерименте, кад су схватиле куда то води?

Геоинжењеринг експерименти се изводе упркос забрани УН, и Конвенцији о геоинжењерингу, донесеној у октобру 2010. године, на климатском самиту COP10 у Нагоји. Том приликом је усвојена Конвенција УН о биолошкој разноврсности, а владе које се баве развојем технологија за манипулацију климом су се обавезале да обуставе ове експерименте (сем малих научних истраживања у контролисаним условима, који морају бити подвргнута темељној процени потенцијалних утицаја на животну средину). Упркос упозорењу, зелени предузетници од овог посла не одустају, уводећи појам карбонске таксе којом би финансирали сопствене експерименте. Узалуд научници, с којима деценијама сарађујем, упозоравају да ће ово поигравање с природом довести до промене геофизичких својстава планете, укључујући њену магнетосферу и однос с другим небеским телима у нашем соларном систему – што се већ дешава.
Наши метеоролози упорно игноришу појаву неуобичајених формација облака, које већ и деца примећују. Да ли су у питању страх, диктат надређених или незнање?
Невероватно је да метеоролози и контролори лета не примећују шта се дешава на небу. Геоинжењеринг је и на Западу још табу тема за јавност, а метеоролошке службе прихватају појаву нових формација облака онако како им сервирају из центара моћи. Прва жртва ове доктрине био је метеоролог Филип Вејдијер, руководилац метеоролошке службе Француске који је добио отказ чим је изјавио да је климатски самит COP21, одржан у Паризу, превара и да је једини циљ организатора згртање новца. Након тога је објавио књигу Климатска истрага (Climate investigation) у којој износи податке о махинацијама моћника из банкарског сектора, који су узели под своје науку и метеорологе.
Методом застрашивања бави се и Британско удружење метеоролога, које свој утицај и „углед“ користи за стављање под контролу удружења метеоролога широм света. Десетак магова из сенке одлучило је да Светска метеоролошка организација укључи у свој Међународни атлас облака нове називе за вештачки изазване формације настале под утицајем геоинжењеринга. Не чуди што њихов број одговара хемијским мешавинама које се непрестано мењају и усавршавају. Уведена је и дефиниција да се „све врсте оптичких ефеката могу дефинисати као облаци“. Међународни атлас облака предлаже четири нова „специјална облака“: cataractagenitus, flammagenitus, homogenitus, silvagenitus и homomutatus… Унапређење технологије за производњу вештачких облака мења и састав аеросола, као и трагове које остављају на небу. Стари хемијски трагови од пре две деценије се мењају. Баријум у старим стазама био је невидљив, посматрачи сада извештавају о плавим кемтрејлсима.

Наговештавате могућност да, зарад смирења јавности, овладају „рецептуром“ за избацивање невидљивих хемијских супстанци.

Војна индустрија ради на томе да трагове учини невидљивим, и да будућим генерацијама постане нормално млечно замућено небо дању (албедо ефекат) а ноћу небо без звезда. И Енглези имају свој истраживачки центар SPICE, који финансира влада. Овај пројекат је основан ради разрађивања идеје „Solar Radiation Managementa” (SRM), и спроводи се у сарадњи са универзитетима Оксфорд, Кембриџ, Единбург и Бристол. Ови експерименти – сем затамњивања неба, стварањем услова за рефлектовање сунчеве светлости – имају за циљ и стварање климатског оружја, за шта су потребне све захтевније комбинације аеросола. За програм SPICE користе се: сумпор / сумпорна киселина, сумпор-диоксид, титанијум, силицијум-карбид, калцијум-карбонат, алуминијум, силицијум, цинк-оксид… Ови подаци се налазе на званичној страници центра, што значи да више ништа и не крију… Примећујемо да су се њихове активности убрзале непосредно након климатског самита у Паризу COP21.

Том самиту нису присуствовали научници клима-скептици, а бројне активисте, борце против хемијског запрашивања, задржале су јаке полицијске снаге на прилазу Паризу. Чини се да капитализам катастрофе поприма одлике нацизма?

Има много доказа о умешаности нациста у овај геноцидни пројекат. О томе сведочи физичар и доктор историјских наука др Јозеф Фарел, који у књизи Наци интернешенел (Nazi international) говори о амбицијама нациста да, након завршетка Другог светског рата, спроведу глобалну контролу над финансијама и светом науке, као и да преузму контролу над новим енергетским технологијама. Аутор износи доказе о настојању нациста да, у сарадњи са НАСА, контролишу и свемир. Судећи по анализама хемијских трагова, којима нас већ деценијама засипају, нацистичка геноцидна традиција се наставља.

Да ли и Русија врши експерименте с климом?

Русија, наследница СССР-а, такође располаже овом технологијом. У почетку су сарађивали са Западом, али је Путин, пре неколико година, јавно изнео забринутост да би ови експерименти могли произвести планетарни хаос. Том приликом је апеловао да се поштује одлука УН о забрани употребе и развоја ових технологија… Институт Карником и бројни независни научни сарадници редовно анализирају садржај хемијских трагова. На основу једне од последњих анализа открили смо 16 различитих мешавина токсичних хемикалија, коришћених за дистрибуцију аеросола. Амерички војни сектор најављује 24 слоја који се протежу од Земље до виших фреквенција свемира. На овај начин ствара се невидљива свемирска ограда, која зависи од терахерца (THz) – таласних дужина тако малих да могу да манипулишу сваким атомом посебно. Цивилно ваздухопловство такође учествује у томе. Они користе млазно гориво с високим садржајем сумпора, које испуштају кад достигну одређену висину погодну за „хлађење планете“ одвраћањем сунчевих зрака. При полетању користе биогориво за млазне авионе без сумпора како би избегли тровање људи који се налазе на писти. Војска признаје да овим експериментима могу да изазову вулканске ерупције, торнада, земљотресе… (за ову технологију постоје свима доступни патенти).

Повремено се на небу виде тамни трагови – „smokers“, др Марвин Хердон је својевремено о томе говорио за „Печат“.

Др Марвин Хердон тврди да масна конзистенција чађи може оставити тамни траг на небу као и сумпор из дизел-горива. Примећено је да чађ повремено пада с неба, а угљенична прашина се показала корисном, зато што је јефтина и има способност апсорбовања сунчеве енергије. Овај научник у својој књизи износи детаљну анализу садејства ХААРП антенског система и честица аеросола у ваздуху.

Својим радовима је скренуо пажњу научне јавности, објављујући резултате мерења садржаја хемијских трагова изнад неба Калифорније. У узорцима пијаће воде и ваздуха открио је енормно висок садржај алуминијума и честица угљене прашине. Захваљујући Хердоновим открићима, индијски научници су препознали узроке загађености земље и ваздуха дуж реке Ганг – најгушће насељене области на свету – повезавши пораст концентрације алуминијума у природном окружењу са авио-запрашивањем, започетим пре 15 година.

Др Хердон негира да је планета изложена убрзаном глобалном загревању.

Др Хердон је аргументовано побио све дилетантске прогнозе о глобалном загревању, рекавши да су „безвредне зато што су њихови климатски модели базирани на погрешним претпоставкама да су топлота Сунца и топлота Земље константне“. То је довело до предимензионирања утицаја раста СО2 на стварање ефекта стаклене баште, омогућивши мешетарима климатског инжењеринга пословни подухват „хлађења планете“. Хердонов научни рад „Тровање човечанства алуминијумом, тајним геоинжењеринг активностима: с утицајем на Индију“ посебно је узнемирио свиту око ЕПА (Агенције за заштиту природе), контролисане лобистима који се залажу за манипулацију климом. Они су предузели све могуће мере да „заштите“ јавност од Хердонових открића. С обзиром на то да научни кредибилитет Марвина Хердона није могао бити стављен под знак питања (асистент на постдокторским студијама физике, нуклеарне хемије, геохемије, космохемије), приступило се орвелијанском моделу брисања из Википедије свих његових радова везаних за геоинжењеринг. Др Хердон тврди да су суше и поплаве изазване геоинжењеринг манипулацијама. У прилог његовим тврдњама говори Климагејт – највећи скандал у савременој науци, откривен од стране хакера који су провалили у Сектор за климатска истраживања Универзитета Ист Англиа и обелоданили мејлове и документа који сведоче о лажирању резултата. У овој превари су учествовали корумпирани научници преваранти, плаћени да застрашују јавност глобалним загревањем, лажирајући научне резултате не би ли потврдили Ал Горову теорију о човеку као узроку климатског загревања (AGW theory – Antropogenic Global Warming).

Београђане често узнемирава објава да се српска престоница налази на листи најзагађенијих градова на свету, што је необјашњиво, с обзиром на то да је фреквенција саобраћаја тих дана уобичајена. Може ли се то повезати са запрашивањем и мрежом кемтрејлса над градом?

Ови аеросоли свакако утичу на квалитет ваздуха, неко би морао да мери њихов садржај, а појава облака са црним обрисима указује на чађ каo компоненту аеросола. Др Хердон каже да је чађ изузетно токсичан пепео угља, савршен Welsbach материјал дебљине 10 – 100 микрона, и има га у изобиљу. Пепео од угља има још једну предност за војску – растворен у атмосферској води чини је много проводљивијом, што омогућава кретање електромагнетних средстава. Journal of Biological Chemistry алармирао је становништво на узбуну, упозоравајући да удисање ових црних наночестица проузрокује запаљенске процесе у плућима. Запањујући резултати су указивали на опасност да наночестице убијају микрофаге – имуне ћелије у плућима – појачавајући запаљиве процесе. Чађ (Carbon black) не изазива ћелијску смрт (ћелија се скупља у себе) већ пироптозу (прскање и ширење). H2SO4 је главна компонента киселих киша и узрок закисељавања океана; они својим активностима стварају ефекат стаклене баште, а не човек и краве.

Активисти еколошког покрета из Новог Сада покушали су, својевремено, да скрену пажњу надлежним министарствима на потребу мерења састава ових аеросола. Безуспешно. Узорке тла, воде и филамената послали су институту Карником. Нико се није заинтересовао за те резултате.

Познато је да свако ко преиспитује Зелену агенду бива елиминисан из круга „компетентних“, а неретко и из живота. О осетљивости дежурних чувара тајни према другачијим гласовима сведочи хајка на данског професора Бјорна Ломборга, аутора књиге Скептични еколог. Скепса је кажњива – поручују макартијевци из научних кругова, обучени за дизање прашине око слободоумних аутора, а оптужбе су упућене и издавачу, Универзитетској библиотеци Кембриџа, због објављивања овог „ненаучног“ дела. Скептици Марвин Хердон и Бјорн Ломборг за сада су добро прошли у поређењу са 100 научника „преминулих под неразјашњеним околностима“ у последњих неколико година. Међу њима је највише микробиолога, ангажованих на веома осетљивим владиним програмима, везаним за биолошко оружје и пандемије.

Фотограф, који већ 20 година прати наелектрисане облаке, тврди да се трагови таквом брзином мењају да има утисак као да је наша планета нападнута. За сада се сви ограђују од одговорности. Центар за биолошку разноврсност и Пријатељи Земље тужили су ЕPA зато што није вршила притисак на авио-компаније да се придржавају закона о чистом ваздуху. Ни Оргaнизација међународног цивилног ваздухопловства ICAO није прихватила одговорност за контролу млазница кроз које авиони избацују аеросоле, као ни FAA – Савезна управа за цивилно ваздухопловство.

Споменули сте и пројекат Детелина (Cloverleaf ), о чему се ради?

Cloverleaf је заједничка америчко-канадска војна операција која укључује дистрибуцију хемикалија у атмосферу изнад Канаде и САД. За ту операцију се користе амерички војни танкери за допуњавање горива и хиљаде авиона у власништву приватне корпоративне авијације. Сврха ове операције је наводна борба против климатског загревања, увођењем високо токсичних металних соли и аеросолних влакана која омогућавају атмосферске операције ХААРП технологије. Тајни пројекти везани за дистрибуцију токсичних метала и хемикалија коришћени су у бројним војним цивилним операцијама, као што су биолошки експерименти над читавим градовима. Сврха ових експеримената је стварање физичке трансформације Земљине атмосфере у циљу обезбеђења платформе за најновије хемијске и електромагнетне технологије ратовања: ометањем комуникације, контролом климе, биолошким ратом… Усавршава се и контрола становништва „несмртоносним“ хемијско-магнетним средствима.

Независни научници имају застрашујућа предвиђања за будућност човечанства, ако се ово лудило не заустави.

Невероватна је њихова грамзивост, као да њихова деца неће живети на овој планети. Научник Кен Калдера је упозоравао на непредвидиве поремећаје атмосфере, предвиђајући да ће одбијање сунчеве светлости додатно охладити стратосферу, концентришући ледене облаке ЦФЦ-а који гутају озон, што би довело до уништавања Земљиног штита. Упозорио је и да ће се металне честице слегнути на земљу и постати токсичне за природу и људе. Улазак у минско поље геоинжењеринг експеримената може проузроковати непоправљиве, непредвидиве и етички спорне негативне ефекте.

Минеролог Жерар Бонд подсећа да се хиљадугодишња скала климатских циклуса одвијала паралелно са соларним циклусима, а Сузан Посел, главни уредник Occupy Corporatism, тврди да су УН током панела IPCC дозволиле да се манипулише статистиком не би ли се оправдала средства за скупе и опасне пројекте. Она подсећа на податак да се јачина магнетног поља земље удвостручила, у последњих 100 година, што је у њиховим калкулацијама намерно занемарено. Занемарена су и склоњена из научних публикација (2015. год) два рецензирана рада др Хердона о штетности електрофилтерског пепела од угља и колико је погодан за геоинжењеринг експерименте. Касније је објавио још неколико радова у Current Science на ту тему, који су након објављивања брзо повучени, а Хердонов најтемељнији рад „Опасност по човекову животну средину које представљају текуће глобалне тропосферске аеросолизоване честице за модификацију климе“, објављен 2016. у Frontiers in Public Health, повучен је две недеље касније.

Ваша књига почиње цитатом Николе Тесле: „Желео сам да осветлим читаву Земљу. Има довољно електрицитета да она постане друго сунце. Светлост би се појавила око екватора, као прстен око Сатурна.“

Звучи као реквијем, да подсети шта смо све могли и шта смо пропустили.

Елана Фриленд је аутор геоинжењеринг трилогије: Geoengineered Transhumanism: How the Environment Has Been Weaponized by Chemicals, Electromagnetism & Nanotechnology for Synthetic Biology (2021); Under An Ionized Sky: From Chemtrails to Space Fence Lockdown (2018); Chemtrails, HAARP, and the Full Spectrum Dominance of Planet Earth (2014) и серијала Sub Rosa America – историја америчке дубоке државе.

 

Извор: "Печат"

Последњи пут ажурирано ( субота, 15 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.