header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Од римокатоличног свештеника тражено је да скине крст код Зида плача
Од римокатоличног свештеника тражено је да скине крст код Зида плача Штампај Е-пошта
субота, 22 јул 2023

 Свештеник Римокатоличке цркве је изјавио да су његова мантија и крст део кодекса облачења и одбио је да скине крст.

Дана 19. јула 2023. католички свештеник Никодимус Шнабел, који је старешина бенедиктинског самостана у Јерусалиму, замољен је да уклони крст на тргу код Зида плача, овај захтев је упутио водич, преноси kirche-und-leben.de.

Инцидент се догодио када је опат био у пратњи немачке министарке образовања и истраживања, Бетине Штарк-Вацингер.

 „Нажалост, крај пријатног јутарњег обиласка Старог града није био баш најпријатнији. Болно је видети како се клима у овом дивном граду мења на горе под новом влашћу. Јерусалим је довољно велик за све“, написао је Никодимус Шнабел на Twitter.

Према снимку који је на интернету објавио извештач немачке новинске агенције Der Spiegel,  док је министар Штарк-Вацингер стајао поред, водич је рекао игуману да је његов напрсни крст „неумесан на светом месту“.

 „Ово је веома окрутно, ви не поштујете моју веру. Спречавате ме да остварим своја права. Ово није провокација, ја сам игуман. Моја мантија и крст су део кодекса облачења. Ја сам игуман Римокатоличке цркве“, протестовао је свештеник.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.