header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Карлсон: Ако црквени вођа одобрава прогон браће, он није хришћанин
Карлсон: Ако црквени вођа одобрава прогон браће, он није хришћанин Штампај Е-пошта
уторак, 25 јул 2023

 Бивши водитељ FoxNews говорио је о „самопроглашеном хришћанском вођи” који је у разговору са њим подржао прогон свештеника и монаха у Украјини.

Амерички новинар Такер Карлсон рекао је да је сваки црквени вођа дужан да каже нешто у знак подршке хришћанима који су прогоњени због својих ставова, а ко то одобрава није хришћанин. Он је то рекао на говору на Флориди, објављеном на Карлсоновом Јутјуб каналу.

Новинар је испричао и свој разговор са „самопроглашеним хришћанским вођом“. Карлсон је поделио да га је питао шта мисли о хапшењима свештенства и рацијама на женске манастире у Украјини.

„Споменуо сам то једном самопроглашеном хришћанском вођи и питао га: „Као човек који се цео живот борио за верску слободу, шта мислите о хапшењима свештеника и рацијама на манастире“? А он је, не трепнувши оком, рекао да су једноставно имали погрешне ставове. Шта? Ох, хајде, извини, молим те. Једноставно нисам разумео где је ова линија исправног и погрешног“, рекао је он.

Карлсон такође верује да они који себе називају „хришћанским вођама” имају обавезу да говоре када су хришћани затворени.

„А онда сам преломио. Рекао сам: „Па, пошто сте хришћански вођа, можда бисте желели да проговорите, посебно када хришћанско свештенство иде у затвор због својих ставова“? Рекао је: "Не. Како се уопште усуђујеш?" А одмах му се придружио и десничарски хор: „Да, ћути, ћути, ово је заправо фанатизам, па је, да се зна, хришћанско свештенство у Украјини подложно репресији. Ако сте прави хришћански вођа и хришћани су затворени због својих ставова, онда морате нешто да кажете. А ако то не учините, онда нисте баш добар хришћански вођа“, додао је он.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.