header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Амерички свештеник анатемисао Вартлоломеја и истанбулску патријаршију
Амерички свештеник анатемисао Вартлоломеја и истанбулску патријаршију Штампај Е-пошта
понедељак, 31 јул 2023

 Амерички свештеник протојереј Јован Хофман је веома прецизно прокоментарисао оправдање албанског архимандрита, који је на својој епископској хиротонији под Елпидофором „изненада“ прочитао Символ вере са филиокве (овде:), наводно због узбуђења:

„Ово ми говори да он редовно укључује јерес filioque када чита Символ вере. Ја сам изговарао [јеретички] filioque када сам читао Никео – Цареградски Символ вере док сам био лутерански јеретик и пре мог прихватања Једине Истините Вере Светог Православља 1986.

Гарантујем да нисам читао филиокве много пре него што сам примио Православље. И НИКАД то сада не бих урадио, без обзира на емоционални интензитет тренутка.

Вартоломеј и њему слични су очигледни јеретици, све је једноставно и јасно.

Молим се да ПЦА следи пример своје Свете Мајке Цркве у Москви и осуди архијеретика Вартоломеја и јеретичку Истанбулску Патријаршију, избацивши их из диптиха и прекинути са њима.

АНАТЕМА! АНАТЕМА!! АНАТЕМА!!! Вартоломеју и његовој патријаршији!!!!"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 31 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.