header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Путин повезао уништење УПЦ са вековном борбом римокатолицизма с Православљем
Путин повезао уништење УПЦ са вековном борбом римокатолицизма с Православљем Штампај Е-пошта
понедељак, 31 јул 2023

 Председник Руске Федерације Владимир Путин је током недавног разговора са новинарима де факто (https://tass.ru/politika/18404259) указао на силу у чијим се интересима сада одвија прогон Украјинске Православне Цркве.

 „Они [Украјина] уништавају Цркву. Ово је, знате, сигуран знак онога што се дешавало вековима. А то је повезано са односом између католичке цркве и православних“.

Ако се не варимо, онда се први пут на таквом нивоу у Руској Федерацији изговарају прави разлози за оно што се дешава у верској сфери Украјине. Ватикан се, по свему судећи, дискредитовао у очима највишег руководства Русије у неким важним стварима. И тако су почеле звучати тезе које су се раније сводиле углавном на стручну средину. Надам се да ће након формирања одговарајуће позиције сваки сценарио папине посете Русији бити блокиран.

Иначе, о понтифексу. После Путинових речи, шеф Ватикана се нагло придружио табору снага које захтевају да Москва настави „житни договор“.

P.S. Тем нашим читателям, которые хотели бы более детально разобраться в вопросе стратегии РКЦ в отношении Украины, предлагаем прочитать статью одного из авторов "Правблога" - "Католическая стратегия "анаконды": вызовы и угрозы для русского Православия".

П.С. За оне наше читаоце који би желели да детаљније разумеју питање стратегије РКЦ према Украјини, а знају руски језик, предлажемо да прочитају чланак једног од аутора Правблога – „Католичка стратегија Анаконде: изазови и претње руском Православљу“ (овде:).

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 31 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 70 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.