header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Кипарски митрополити, један по један, прелазе на страну расколничке "ПЦУ"
Кипарски митрополити, један по један, прелазе на страну расколничке "ПЦУ" Штампај Е-пошта
уторак, 01 август 2023
          Митрополит кикоски Никифор саслуживао је први пут предстојтељу Кипарске цркве након што је одбио да призна ПЦУ.

30. јула 2023. године, митрополити Кипарске Цркве, који су одбили да признају ПЦУ, учествовали су у заједничкој литургији са Архиепископом кипарским Георгијем.

Током литургије Архиепископ кипарски Георгије је поменуо Епифанија Думенка. Служби су присуствовали јерарси који су одбили да признају Думенка, и то: митрополит кикоски Никифор, митрополит зимбабвеански Серафим (александријска патријаршија), митрополит пафоски Тихикос и лимасолски Атанасије.

Богослужењу је присуствовао и митрополит бострски Тимотеј, егзарх Јерусалимске Патријаршије на Кипру.

Треба напоменути да је служба обављена на територији митрополије Кикоске, у манастиру Кикоске иконе Богородице. По традицији, 30. јула се на Кипру служе парастоси упокојеном архиепископу Макарију III, који је био председник Републике од 1960. до 1977. године. Архиепископ Макарије је сахрањен у близини манастира Кикос.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 170 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.