header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Протојереј Владислав Ципин: Главни непријатељ "слободног света" постала је Православна Црква
Протојереј Владислав Ципин: Главни непријатељ "слободног света" постала је Православна Црква Штампај Е-пошта
четвртак, 10 август 2023

 На ратиштима у Новоросији одлучује се о судбини света – гради се нова геополитичка конфигурација за наредне деценије, ако ове деценије остану у резерви за човечанство. Не штедећи крв Малоруса и Галицијана, постхришћански Запад настоји да баци Русију на колена.

Ова светско-историјска драма има не само геополитички, већ и идеолошки аспект. Врхунски циљ нове фазе Хладног рата, који се води посебном жестином, на клизавој ивици врућег рата, није директно најављен, али је видљив из контекста званичних изјава и приватних изјава утицајних политичара, који су припремили и водили развој догађаја.

Из укупности говора таквог „пророчишта“ Запада као што је незаборавни З. Бжежински, чији је прагматизам истакнутог америчког политичара и политиколога био подгреван високим степеном антируске хистерије, коју је наследио од својих предака из год. Комонвелта се гради идеја ​​фикса: после пораза СССР-а у Хладном рату, главни непријатељ „слободног света“ постала је Православна Црква, а са њом и друге традиционалне религије које се нису ступиле на пут модернистичке либерализације, а уједно и свих присталица традиционалних моралних вредности.

Политика савременог постхришћанског Запада усмерена је на сузбијање оних земаља, народа, јавних кругова и несебичних вођа јавног мњења који су спремни да се одупру антрополошкој револуцији започетој и спроведеној на Западу, чији су слогани родна разноликост, осмишљен да укине поделу људске расе на два пола која постоји од Адама и Еве, подстицање истополних бракова, промоцију промене пола, од најнижег узраста до старости, бар неколико пута током живота.

Није ли о модерном Западу речено у Апокалипси: „Паде, паде, Вавилон, велики град, јер је све народе опио жестоким вином блуда својега“.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/pravoslavie_ru/21888

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 10 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.