header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руска Православна Црква назвала је нечувеним освећење споменика Стаљину
Руска Православна Црква назвала је нечувеним освећење споменика Стаљину Штампај Е-пошта
субота, 19 август 2023

 МОСКВА, 18. августа - РИА Новости. Ситуација са освећењем споменика Јосифу Стаљину узета је под контролу у централи Руске Православне Цркве, рекао је владика зеленоградски Сава, заменик руководиоца послова Московске патријаршије. О томе је писао на Телеграм каналу.

Споменик Стаљину откривен је 15. августа у фабрици Микрон у Великим Лукима. Освештао га је један од свештеника великолучке епархије, али се испоставило да је учествовао у овом догађају без благослова и координације са епархијском управом.

Епископ Сава је ситуацију са освећењем споменика назвао апсолутно нечувеним.

 „Утолико су нечувеније речи свештеника, да је „Црква је страдала у годинама владавине Јосифа Висарионовича, али захваљујући томе имамо много новомученика и исповедника.“ Ове речи су богохулне. Да, Господ је обратио зло на добро, показујући постојаност у вери многих хришћана у данима гоњења који нам сада служе за пример и моле се за нас пред Његовим небеским престолом. Али злодела од тога не постају мање зло и не треба осећати захвалност према гоњењима и прогонитељима“, сматра он.

Владика је напоменуо да је Епархија већ почела проверу.

Председник синодског одељења Московске патријаршије за односе Цркве, друштва и медија Владимир Легојда је са своје стране написао на Телеграму да у потпуности подржава став владике Саве.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.