header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руска Православна Црква назвала је нечувеним освећење споменика Стаљину
Руска Православна Црква назвала је нечувеним освећење споменика Стаљину Штампај Е-пошта
субота, 19 август 2023

 МОСКВА, 18. августа - РИА Новости. Ситуација са освећењем споменика Јосифу Стаљину узета је под контролу у централи Руске Православне Цркве, рекао је владика зеленоградски Сава, заменик руководиоца послова Московске патријаршије. О томе је писао на Телеграм каналу.

Споменик Стаљину откривен је 15. августа у фабрици Микрон у Великим Лукима. Освештао га је један од свештеника великолучке епархије, али се испоставило да је учествовао у овом догађају без благослова и координације са епархијском управом.

Епископ Сава је ситуацију са освећењем споменика назвао апсолутно нечувеним.

 „Утолико су нечувеније речи свештеника, да је „Црква је страдала у годинама владавине Јосифа Висарионовича, али захваљујући томе имамо много новомученика и исповедника.“ Ове речи су богохулне. Да, Господ је обратио зло на добро, показујући постојаност у вери многих хришћана у данима гоњења који нам сада служе за пример и моле се за нас пред Његовим небеским престолом. Али злодела од тога не постају мање зло и не треба осећати захвалност према гоњењима и прогонитељима“, сматра он.

Владика је напоменуо да је Епархија већ почела проверу.

Председник синодског одељења Московске патријаршије за односе Цркве, друштва и медија Владимир Легојда је са своје стране написао на Телеграму да у потпуности подржава став владике Саве.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.