header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Карлоуцосов триптих
Карлоуцосов триптих Штампај Е-пошта
субота, 02 септембар 2023

 Еклисиологија "првих без премца" има своје "иконе". То нису православне иконе Христа, Свесвете, Светих... То су фотографије Карлоуцоса са Куомом, папом Франциском   и овде са Бајденом. Монархијанизам је надоградња. Ипостас је ово:

„Сакупио сам преко 300 милиона долара за грчку православну заједницу у САД и широм света“, каже он за Greek Reporter (https://greekreporter.com/).

Када данас чујемо  (https://orthodoxtimes.com/) од истамбулског патријарха: "Провоцирани смо и позивани од разних сестринских Цркава да Васељенска Патријаршија поново сазове Свеправославну конференцију или Сабор православних поглавара како би се позабавили украјинским црквеним питањем, а наша Патријаршија одбија ове предлоге јер није вољна да поднесе пресуди других Цркава канонски акт, који је сама извршила. ... Па нећемо сазивати Свеправославни сабор, нити Сабор поглавара, јер немамо намеру да одлуке и иницијативе Васељенске патријаршије стављамо под суд нове еклисиологије (https://t.me/pravblogs/571)."

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 02 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.