header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow "Зелени патријарх" окривио Русију за еколошку катастрофу
"Зелени патријарх" окривио Русију за еколошку катастрофу Штампај Е-пошта
четвртак, 07 септембар 2023

 Патријарх Вартоломеј обратио се својој пастви традиционалном поруком (https://ec-patr.org/patriarchal-) посвећеном почетку црквене нове године и Дану посебне молитве за стварање Божије.

У њој је он, посебно, окривио Русију за еколошку катастрофу у Украјини изазвану њеним „ничим изазваним ратом против једне суверене земље“. Према Вартоломеју, „загађење атмосфере, воде и земљишта бомбардовањем, ризик од нуклеарне катастрофе, ослобађање опасног зрачења из нуклеарних електрана које производе струју, канцерогена прашина из зграда које експлодирају, уништавање шума и исцрпљивање обрадивог пољопривредног земљишта – све ово указује да су људи и екосистем Украјине претрпели и трпе несагледиве губитке."

Истовремено, патријархова порука не садржи ни речи о терористичкој експлозији гасовода Северни ток, највећој катастрофи (https://assets.researchsquare.com/) коју је изазвао човек у Северном мору; о испорукама западних савезника Украјини касетне муниције и граната са осиромашеним уранијумом. Употреба таквих пројектила у Југославији, као што знате, довела је до великог пораста онколошких болести.

Патријарх Вартоломеј, познат по свом активном раду на промовисању „климатске агенде” у интересу елита Запада, носи незваничну титулу „зеленог патријарха”. Ипак, после свега што је урадио у несрећној Украјини, сасвим је у реду да га назовемо зеленом дамом... Па, ви разумете. Како се наводи у једној причи Н.С. Лескова: "И само зарад његовог достојанства није га финансијски злоупотребио, али га је психички послао у пакао."

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Превод са "Со своей колокольни"

"Правблог.ср"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 07 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.