header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Бугарске Цркве изразио жаљење због протеривања представника Руске Православне Цркве
Митрополит Бугарске Цркве изразио жаљење због протеривања представника Руске Православне Цркве Штампај Е-пошта
субота, 23 септембар 2023

 Видински митрополит Данило (Бугарска Православна Црква) изразио је тугу због протеривања представника Руске Православне Цркве из Бугарске.

„Изражавамо разочарење у вези са протеривањем из земље настојатеља и свештенства храма – Подворја Руске православне цркве – архимандрита Васијана (Змејева), протојереја Евгенија и службеника храма“, рекао је архијереј.

Владика је напоменуо да ће „проћи политичке преференције, странке, идеологије, политички савези, коалиције, као што је много таквих неповратно прошло у историји наше земље. Остаје Христова истина и љубав, чији је израз и оличење Црква. Христова истина и љубав су нада за спасење свих нас. Они су такође темељ наше личне и националне безбедности.”

„Нека нам Бог буде помоћник и заштитник током олуја нашег света, изгубљеног због наших греха, и нека нас уведе у свој мир!“ – пожелео је митрополит Данило.

Превод: "Борба за веру":

Извор: https://t.me/antiraskol/19338

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 23 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.