header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Право чудо: Икона Светог Фјодора Ушакова преживела је напад Украјинаца на штаб Црноморске флоте
Право чудо: Икона Светог Фјодора Ушакова преживела је напад Украјинаца на штаб Црноморске флоте Штампај Е-пошта
недеља, 24 септембар 2023
        Развожајев: икона Ушакова је чудом преживела у Севастопољу током напада украјинских оружаних снага

У седишту Црноморске флоте чудом је преживела икона руског морнаричког команданта Фјодора Ушакова, који је канонизован. Како је рекао гувернер Севастопоља Михаил Развожајев, ватра није дотакла икону.

Развозхаев је подсетио да Федор Ушаков није изгубио ниједну битку. Према његовим речима, и вековима касније, адмирал наставља да брани Севастопољ и даје поверење у нове победе.

 „Ова икона са ликом светитеља је из штаба Црноморске флоте. Дан раније ми је отац Сергије писао да је дрвени оквир потпуно изгорео, а лик Светитеља исписан на дрвету је сачуван и није захваћен ватром након напада Оружаних снага Украјине. Ви и ја смо били сведоци правог чуда“, рекао је Развожајев.

Развожајев планира да позове намесника Севастопољског округа протојереја Сергија Хаљуту и ​​команданта Црноморске флоте Виктора Соколова да изврше верску литију са иконом у свим насељеним местима Севастопоља. Планира да то уради 15. октобра, на дан сећања на Ушакова.

Превод: "Борба за веру"

Извор: https://life.ru/p/1609533

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 24 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 3 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.