header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Планирана специјална операција
Планирана специјална операција Штампај Е-пошта
недеља, 24 септембар 2023

Наши пратиоци су нам послали линкове ка материјалима бугарских црквених и парацрквених медија који су писали о депортацији свештеника Руске Цркве. (https://t.me/chrisma_center/6493?single)

Општа порука публикација је следећа:


1. Реч је о акцији бугарских специјалних служби, спроведеној уз подршку једне од англосаксонских обавештајних служби. На то указује вишестепена природа операције. Прво, дошло је до забране уласка архимандрита Васијана (Змеева) у Северну Македонију и широког извештавања о овом случају у македонским медијима. Затим су се у овај процес укључили бугарски медији, на чије публикације је наводно одреаговао копредседавајући „Демократске Бугарске” Атанас Атанасов (раније је био шеф бугарске спољне обавештајне службе и окривио је Москву за оставку), а његов предлог - снаге безбедности земље, треба да „оперативно организују” депортацију руских свештеника (https://t.me/pravblogs/727).

2. Значајно је да се акција поклопила са посетом потпредседнице Владе и министра спољних послова Бугарске Марије Габријел Сједињеним Државама (где је, иначе, одржала састанак са поглаваром Грчке православне архиепископије америчке арх. Елпидофор).

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Извор: Центар "Хризма"

Превод: "Правблог"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 24 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 106 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.