header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Страшно: Свештеник Руске Цркве морао, под претњом рашчињења, јавно да се покаје због молитве за мир
Страшно: Свештеник Руске Цркве морао, под претњом рашчињења, јавно да се покаје због молитве за мир Штампај Е-пошта
четвртак, 28 септембар 2023

После претње епископа Ржевског да ће га рашчинити, свештеник Иља Гавришкив се покајао парохијанима зато што се „по неразумности“ молио за мир.

Старешина епархија Руске православне цркве, свештеник Иља Гавришкив, после претњи владајућег епископа Адријана да ће га лишити чина, покајао се парохијанима да се „из гордости и безумља“ молио за мир, „и не како је требало да буде.” Видео снимак говора епископа и свештеника објавио је на Фејсбуку фанарски клирик отац Георгиј Рој.

На видео снимку владика је прво парохијанима испричао разговор у Епархијској управи поводом понашања њиховог настојатеља.

"Шта да радим? Морамо да позовемо човека овде. Позвали смо га. Ми кажемо, ово је таква и таква ситуација, ми кажемо шта ће бити за ово“, каже владика. – Најпре, забрана свештенослужења. А ако се не покаје, рашчињење. То јест, подели момка и иди у шетњу. Ко си ти био? Отац Илија? А сад ко? Иљушка неки непознати. Па иди у шетај се“.

Владика је рекао да је „када смо то објаснили момку, он је одмах схватио, у једном тренутку је отишао и написао писмо“. Парохијанима је рекао да је о. Илија се „покајао пред нама, а ви ништа не знате, па нека се покаје и пред вама.

Позван од епископа на амвон, свештеник је својој пастви рекао да је „из глупости, неразумевања, гордости и безумља читао молитве за мир, а нисам читао оно што је требало да читам“.

Такође се покајао пред епископом и паством што је „из свог жара” био потписник Апела свештеника Руске православне цркве против рата у Украјини, који је потписало 300 свештеника.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 51 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.