header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Члан Синода БПЦ: „Руска црква у Софији је власништво Русије“
Члан Синода БПЦ: „Руска црква у Софији је власништво Русије“ Штампај Е-пошта
петак, 06 октобар 2023

 „Нема сумње да је Руска црква у Софији власништво Русије“, рекао је митрополит ловчански Гаврило, члан Светог Синода Бугарске православне цркве, у интервјуу за први канал Бугарске националне телевизије. „Пре свега, изградила га је Русија новцем из Русије. А 1997. године за њу је издат нови нотарски акт, на основу свих расположивих докумената“, рекао је архијереј.

„Осим тога“, наставио је епископ, „десет година сам служио у Софијској митрополији, а сада сам у Синоду председник Врховног црквеног савета који се бави непокретном имовином Синода. И морам да вам кажем да таква имовина – 'Руска црква' – није наведена ни у Софијској митрополији, ни у списку непокретности Светог Синода БПЦ."

 

*) https://t.me/chrisma_center/6516

Последњи пут ажурирано ( петак, 06 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.