header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Бугарско М. правде запретило државним мерама Руској Федерацији због затварања руске цркве у Софији
Бугарско М. правде запретило државним мерама Руској Федерацији због затварања руске цркве у Софији Штампај Е-пошта
среда, 11 октобар 2023
         Шеф Министарства правде Бугарске (https://www.gazeta.ru/tags/) Атанас Славов дозволио је доношење „државних мера” због одлуке РПЦ да затвори храм Светог Николаја Чудотворца у Софији (https://www.gazeta.ru/) , познат као Руска црква. Ово преноси РИА Новости (http://ria.ru/).

Према речима Славова, затварање храма је „самовоља у области канонског права“ од стране „руске државе (https://www.gazeta.ru/tags/geo/rossiya.shtml) у личности амбасадора“. „Можда би требало предузети мере владе“, рекао је он.

Славов је навео да је храм под јурисдикцијом бугарског патријарха и Бугарске православне цркве.

Бугарско тужилаштво је 27. септембра објавило (http://www.gazeta.ru/s) верификацију власништва над Руском црквом у Софији. Тужилаштво планира да затражи документацију о канонима цркве у вези са одржавањем богослужења у овој цркви и прекидом приступа њој верницима.

Бугарска је 21. септембра одлучила (http://www.gazeta.ru/p) да протера настојатеља подворја РПЦ у Софији архимандрита Васијана Змејева.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

*) https://t.me/cleric_news/9389

Преузето са: "Правблог"

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.