header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Охолост долази пред погибао, а поносит дух пред пропаст
Охолост долази пред погибао, а поносит дух пред пропаст Штампај Е-пошта
уторак, 10 октобар 2023

 На Северном Кипру Турци су православну цркву претворили у боксерску салу

Турски досељеници поставили су боксерски ринг управо на месту олтара у православној цркви.

 Власти Северног Кипра под турском окупацијом издале су дозволу за трансформацију православне цркве у дворану за бокс и борилачке вештине, преноси грчка публикација philenews.com.

Нови власници цркве Свете Ане у парохији села Сирканија уклонили су иконостас, који је недавно постављен, а на место олтара поставили боксерски ринг.

 Како преноси philenews.com, храм у парохији Сирканија претворен је у џамију након 1974. године (турска инвазија и окупација).

Међутим, штета нанета на згради приморала је локалне власти да одустану од коришћења храма и изграде нову џамију насупрот њему. Касније су православни Кипрани уклонили храм и у њега поставили иконостас у нади да ће у њему моћи да служе Литургију бар једном годишње (9. децембра, празник Свете Ане по новом календару).  

Али власти су одлучиле другачије - тројици турских досељеника су издате дозволе „да управљају верским објектом као теретаном“, а посебно школом бокса.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 10 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.