header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Када слика говори више од хиљаду речи (а има и текст)
Када слика говори више од хиљаду речи (а има и текст) Штампај Е-пошта
петак, 13 октобар 2023

  Лажни Патријарх Кирил је наредио да се овај доказ о његовом духовном оштећењу и душегубној прелести окачи на најистакнутије место у његовој резиденцији.

Као што видите, на слици НИЈЕ ИКОНА „Свете Тројице“. Ово није „фотографија на позадини иконе“. Овде постоји један простор. Унутар слике нема граница, нема јасног прелаза из света Свете Тројице у свет људи. Света Тројица засењује собом, упија у себе ову „оскудну природу“, из које и изнад које се уздиже „Велики Патријарх Кирил“.

Испод, мали сиви људи иду у храм (који је веома удаљен од Свете Тројице). И само се "Џин Духа" узнео Светој Тројици и дорастао Њој. Али "Џину" чак и не треба дијалог са Тројством. Она му гледа у леђа. Он стоји леђима окренут Њој у Њеном сопственом простору и Њеном престолу и Путиру. Он замагљује жртвено Јагње.

Истовремено, Три анђела су мирно постала само украси на његовом сценском костиму (на лутки).

 

Судећи по дугим косим сенкама људи који иду у храм, извор светлости није Небески Свет (Света Тројица), већ нешто локално, земаљско. Штавише, токови светлости углавном долазе одоздо према горе: неке сиве паре иду од земље до Свете Тројице, прелазећи у наборе Њене одеће. Тако су у филмовима о Харију Потеру приказани дементори како исисавају душу из жртве.

Не, ово није „фотографија за памћење“. Ово је манифест. Самоперцепција и самопрезентација Хероја. Он је то учинио речима у својој догми на видео снимку:

„Ако неко још има недоумице (у) да ли је потребно чинити све што Патријарх учи, нека остави све сумње! И строго ради оно што ја заповедам! Јер ја не говорим из своје мудрости, него из мудрости целог епископата Руске Православне Цркве! Нема другог пута за нашу Цркву данас! Ако се не слажете – у пензију!“

Извор: "Москва Трећи Рим"

Превод и припрема: НИКО ИСХС + NIKA

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 13 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 2 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.