header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Поглавари грчких цркава покушавају да придобију албанског архиепископа за свој раскол
Поглавари грчких цркава покушавају да придобију албанског архиепископа за свој раскол Штампај Е-пошта
субота, 14 октобар 2023

 Данас у Атини почела међународна конференција „Православна теологија на путу ка 'нематеријалној стварности' касне модерне”. Посвећена је јубилеју 100 година часописа „Теологија” / „Богословље” и трајаће до 14. октобра.

Важно је напоменути да ће на догађају учествовати неколико предстојатеља помесних Цркава: константинопољске патријарх Вартоломеј, александријски Теодор II, као и aрхиепископи кипарски Георгије и албански Анастасије.

Сасвим је могуће да ће грчки јерарси који су признали украјинске расколнике покушати дчиза кулиса да утичу на архиепископа Анастасија тако да промени став по питању ПЦУ и пређе на њихову страну, кажу, није у реду за њега , као Грка, да иде против грчког патријарха, да занемари интересе јелинизма итд.

Занимљиво је да су на манифестацији заступљене и друге православне цркве. А делегати ПЦУ нису на списку позваних. Заиста, какву теологију могу имати расколници? (очигледно, чак и са становишта њихових савезника).

*) https://t.me/chrisma_center/6582

 

 

 

 


Последњи пут ажурирано ( субота, 14 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.