header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Александар Вознесењски: Иларион Алфејев је за Ватикан
Александар Вознесењски: Иларион Алфејев је за Ватикан Штампај Е-пошта
недеља, 15 октобар 2023

 У ствари, постоји потврда онога што сам раније написао: ОВСЦ РПЦ је заузео курс ка „помирењу“ са Вартоломејем и „помирењу“ са Западом. И није их брига за то што руски људи гину у Украјини у борби против Запада.

Стога Алфејев, као један од важних преговарача са Ватиканом, мирно одлази на молитве парохија УПЦ (https://t.me/pravblogs/901) (истих о којима Данилевич у Украјини пише да су створене против РПЦ, а поглавар ових иностраних парохија УПЦ сам Данилевич не крије своју мржњу према Русији и РПЦ) и сасвим спокојно се моли тамо са њима, праћен речима да је ово братоубилачки рат који је Русија покренула. Сјајно, зар не? У Русији се може забранити свештенику да просто промени реч у молитвама за Украјину, али бивши поглавар ОВСЦ РПЦ, за којег је римски папа недавно истакао да је то човек са којом је потребно преговарати, хода по русофобичним структурама и моли се против „братоубилачког рата“ који је Русија наводно покренула. И никог у Патријаршији за то није брига. Зато што је Иларион за Ватикан и стога су за  његове активности увек затворене очи.

Што даље, то више Патријаршија и РПЦ показују себе као непријатељи Цркве и земље. [Брат Александар ово пише у једном специфичном емотивном контексту после задње синодске седнице, односно одлука које су донесене, а на основу инсајдерских информација. Њехове тешке критике на крају имају дух верности Цркви који је изразио о.Г.Максимов! (https://t.me/pravblogs/907)]

https://youtu.be/bR1uZ

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 15 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.