header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Бивши протођакон Андреј Курајев емигрирао из Русије
Бивши протођакон Андреј Курајев емигрирао из Русије Штампај Е-пошта
уторак, 17 октобар 2023

 Некадашњи најпознатији руски клирик, протођакон Андреј Курајев, познат као „мисионар целе Русије“, рашчињен због критике патријарха Кирила, емигрирао је из Русије. Онима који одавно прате „Борбу за веру“, Курајев је познат по томе што је Србе назвао свињама. Дословно је рекао, да су „Срби поступили по свињски, када су увукли Русију у Први светски рат“.

Он је још пре пар година запретио Руској православној цркви да ће поднети жалбу цариградском патријарху на одлуку Московског епархијског суда да га лиши чина.

У Московској патријаршији нису реаговали на уцене и саветовали су Курајеву да уложи жалбу Светској лиги за сексуалне реформе.

На крају, Андреј Курајев је напустио идеју да ​​прође под омофором патријарха Вартоломеја. Генерално, урадио је праву ствар. У Русији се прогоњени воле, али политичке проститутке не.

Потом је Кураев изјавио да жели да се „врати на статус руског религиозног филозофа“, да постане попут А.С. Хомјакова или Н.В. Гогоља. Али бескрајни обрачун са Московском патријаршијом и бављење филозофијом две су сасвим различите ствари.

У Европи, радник мигрант Кураев планира да одржава јавне скупове и држи предавања. Мало је вероватно да ће му локални универзитети отворити врата. За разлику од свог бившег колеге са МДА и РПУ, професор – иноагента А.Б. Зубова, који се настанио на Универзитету у Брну, Кураев неће моћи да држи предавања на енглеском. Поред тога, тешко је болестан и изузетно му је тешко да се самостално креће.

То значи да ћете морати да зарађујете хлеб насушни радећи на пољу антируске пропаганде.

Колико је далеко отишао бивши популарни проповедник и мисионар у потрази за својим „ја“!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.