header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow У Русији на новој новчаници су приказани храм без крста и минарет са полумесецом
У Русији на новој новчаници су приказани храм без крста и минарет са полумесецом Штампај Е-пошта
уторак, 17 октобар 2023

 Нова новчаница од 1000 рубаља садржи слике зграда Казанског Кремља: православну цркву без крста и муслимански минарет.

У Руској Федерацији су 16. октобра 2023. године уведене нове новчанице у апоенима од 1.000 и 5.000 рубаља, преноси РБК. На новчаници од 1000 рубаља дизајнери су поставили слике верских објеката Казанског Кремља: кулу Сјујумбике са исламским полумесецем и Ваведењску православну цркву без крста.

Нова новчаница изазвала је негодовање у Руској православној цркви. Чувени свештеник-блогер Павел Островски написао је на свом Телеграм каналу: „Шта, другови, потпуно сте изгубили страх? На новој новчаници од 1000 рубаља приказан је минарет са полумесецом и купола православне цркве без крста. Не играјте се ватром."

Последњих година дошло је до масовног брисања крстова на грбовима и државним логотипима.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 18 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.