header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Јерусалимска патријаршија осудила је израелски ваздушни напад на цркву Светог Порфирија у Гази
Јерусалимска патријаршија осудила је израелски ваздушни напад на цркву Светог Порфирија у Гази Штампај Е-пошта
петак, 20 октобар 2023

Палестинске власти саопштиле су да је у граду Газа бомбардована грчка православна црква Светог Порфирија у којој  се налазило више од хиљаду хришћана и Палестинаца, о чему смо известили 18. октобра (овде:).

Генерални директор болнице Шифа Мухаме Абу Селмија рекао је да десетине људи повређено, али да не може да наведе тачан број мртвих јер су поједина тела још увек под рушевинама, преноси АП.

Јерусалимска патријаршија осудила је израелски ваздушни удар на цркву Светог Порфирија у Гази и назвала га ратним злочином, преноси прес- служба Цркве.

„Патријаршија наглашава да напади на цркве и њихове институције, као и склоништа која пружају за заштиту недужних грађана, посебно деце и жена који су изгубили домове услед израелских ваздушних напада на стамбена насеља у протеклих тринаест дана, представљају ратни злочин, што се не може занемарити“, наводи се у саопштењу.

„Упркос очигледним нападима на објекте и склоништа Јерусалимске Православне Патријаршије и других Цркава, укључујући болницу Епископске цркве Јерусалимске, друге школе и друштвене установе, Патријаршија, као и друге Цркве, остаје посвећена испуњавању својих верских и моралну дужност да пружимо помоћ и подршку и уточиште онима којима је то потребно, у контексту сталних захтева Израела да се евакуишу ове цивилне институције и притиска који се врши на Цркве у том погледу“, саопштила је Јерусалимска патријаршија.

Бомбардовање манастира је извршено упркос томе што је грчки премијер Мицотакис раније рекао да је влада његове земље у контакту са израелском страном како би заштитила манастир Светог Порфирија у Гази од напада израелских оружаних снага.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 20 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.