header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Вартоломеј: Заједничка чаша са римокатолицима је неизбежна
Вартоломеј: Заједничка чаша са римокатолицима је неизбежна Штампај Е-пошта
петак, 20 октобар 2023

 Поглавар Фанара патријарх Вартоломеј је 18. октобра 2023. на састанку са католичким епископима Шпаније изјавио да је Цариградска патријаршија увек играла одлучујућу улогу у јединству са Римокатоличком црквом, преноси сајт  orthodoxia.info.

Поглавар Фанара је, обраћајући се епископима РКЦ Шпаније, рекао да му је „велика част и привилегија да данас стоји пред вама и посматра наш садржајан и обогаћујући дијалог.

Према његовим речима, „овај састанак је био сведочанство о снази и сврси која уједињује наше Цркве као одговор на Господњу заповест да ’будемо сви једно‘“.

Он је нагласио да је „на заједничком путу ка пуном еклисиолошком заједништву” са католицима, Цариградска патријаршија „увек играла одлучујућу улогу подржавајући дијалог, промовишући међусобно разумевање и подржавајући основне принципе љубави и јединства који су у основи наше заједничке екуменистичке потраге. ”

Раније је СПЖ писао да је, према речима Вартоломеја, „заједничка чаша“ са католицима неизбежна.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 20 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.