header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Турска ће странцима наплаћивати улаз у Свету Софију
Турска ће странцима наплаћивати улаз у Свету Софију Штампај Е-пошта
уторак, 31 октобар 2023

 Од 15. јануара 2024. странци ће плаћати улаз у Свету Софију у Истанбулу.

Турска ће наплаћивати улаз у Свету Софију у Истанбулу за странце, изјавио je министар културе и туризма земље Мехмет Нури Ерсој, преноси NTV.

Према његовим речима, такса ће почети да се наплаћује од страних држављана од 15. јануара 2024. године. Људи који дођу у Софију као џамију, моћи ће, као и до сада, да уђу бесплатно. Министар је рекао да је овакав корак владе направљен на препоруку Унеска како би се спречили сукоби између турских држављана који долазе на богослужења и страних држављана који долазе у туристичке сврхе.

Подсетимо, у јулу 2020. Врховни суд Турске је дозволио председнику да промени статус музеја Свете Софије у функционалну џамију.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 31 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.