header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Јерусалимска црква осудила израелско гранатирање православног центра у Гази
Јерусалимска црква осудила израелско гранатирање православног центра у Гази Штампај Е-пошта
среда, 01 новембар 2023

Јерусалимска патријаршија је напоменула да је Израел за три недеље оштетио или уништио 19 храмова и џамија у Гази.

Јерусалимска патријаршија осудила је израелско гранатирање православног културног центра у области Тел Ал-Хава у појасу Газе, преноси прес-служба Патријаршије.

У саопштењу се наводи да су напади у Гази „јасна манифестација погрешне решености Израела да уништи цивилну инфраструктуру и центре за социјалне услуге, као и склоништа за цивиле заробљене у опкољеној енклави“. Патријаршија наглашава да су верски објекти постали центри хуманитарне помоћи у Гази и „уточиште за оне који су погођени израелским ваздушним нападима на стамбена насеља“. Патријаршија је навела да је израелска војска „напала 19 богомоља, укључујући џамије и цркве, у појасу Газе“.

Патријаршија је навела да је израелска војска „напала 19 богомоља, укључујући џамије и цркве, у појасу Газе“.

 „Овакви напади на цивиле, посебно децу, и намерно уништавање цивилне инфраструктуре не могу се оправдати рационалним или хуманитарним основама и суштински су супротни чак и најосновнијим моралним вредностима“, наводи Јерусалимска патријаршија.

Патријаршија је поново затражила од Израела „тренутни и свеобухватни прекид ватре у појасу Газе“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 01 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.