header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Протођакон Владимир Василик: Папа римски је починио право богохулство
Протођакон Владимир Василик: Папа римски је починио право богохулство Штампај Е-пошта
среда, 15 новембар 2023

 О припуштању содомита Светим тајнама и протеривању конзервативног бискупа Стрикланда, који је критиковао хомосексуалну пристрасност Ватикана

Како је саопштено, Ватикан је дозволио содомитима да се крсте, као и да буду кумови и сведоци на венчањима. Ово се наводи у образложењу Дикастерије за доктрину вере.

Папа Фрања је у суботу, 11. новембра, сменио познатог конзервативног бискупа Тексаса Џозефа Стрикланда са управљања бискупијом, преноси kath.net.

Чак га је и Њујорк тајмс назвао „мучеником” за „традиционалисте”. Лист је такође признао да бискуп Стрикланд ужива неуобичајено широку подршку. Следи га више од 145.000 људи. Стрикландово свргавање, није изненађујуће, прославили су содомити у Сједињеним Државама.

Према извештајима медија, „папа Фрања је званично затражио од бискупа Стрикланда да поднесе оставку на захтев папског нунција, кардинала Кристофера Пјера. Стрикланд је одбио овај захтев, али сада – по директном наређењу папе – напушта своју бискупију.

Католички бискуп Џозеф Стрикланд познат је по активном противљењу абортусу и ЛГБТ пропаганди.

У интервјуу је изјавио да „постоје силе у Цркви које не желе да знају истину Јеванђеља“.

Према бискуповим речима, Фрањо је одговоран за све што се дешава са Католичком црквом.

Ситуацију у Католичкој цркви је у телефонском интервјуу Руској народној линији прокоментарисао протођакон Владимир Василик, доктор историјских наука, кандидат филолошких наука, кандидат теологије, професор, члан Синодалне литургијске комисије:

+ + +

По мом мишљењу, католички свет је већ подељен. Папа Фрања је прекршио законе Божје и људске, Свето писмо и канонско право. Свети Апостоли су говорили да ниједан хомосексуалац ​​неће наследити Царство Божије. Таквима су Свети Оци забрањивали крштење док се не покају. Штавише, не могу да буду кумови. Шта такав кум може да научи дете? Изопачени на најбезобразнији начин?!

Папа је свим овим делима починио право богохуљење. Штавише, он је предао своју душу ђаволу. Могуће је да је лажни пророк звери која долази. Стога, природно, сви побожни католици који цене Свето писмо и традицију хришћанског морала не желе да пропадну у Содому, они се опиру, огорчени су и не желе да имају ништа заједничко са понтифексом. Јасно је да прогон пада на побожне католике. И то не зато што проказују папу, већ због нечег другог.

Јасно је да ће свако ко жели да живи побожно бити гоњен (2. Тим. 3:12). И ово се већ дешава. Многи побожни католици једноставно одлазе у шуме и планине у истој наизглед просперитетној Француској, не желећи да имају било какве везе са Фрањом и његовим стадом.

На овој позадини, наде неких наших црквених дипломата да ће нам Ватикан помоћи изгледају не само глупо, већ, једноставно речено, одвратно.

Папа Фрања је нерукоположен. И сусрет с њим у Хавани била је страшна грешка. Могуће је да је много тога што смо доживели од 2016. Божја казна за тај састанак. Треба да се на сваки могући начин удаљимо од званичног Ватикана и пружимо руку помоћи свим прогањаним католицима за њихову веру, хришћански морал, евангеличку и апостолску наду, за чистоту душе и тела.

Користећи ову прилику, преносим поздраве свим људима добре воље у католичком свету који покушавају да спасу оно што се још може спасити, пре свега, своју душу!

 Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.