header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow У Букурешту почео митинг подршке митрополиту Лонгину
У Букурешту почео митинг подршке митрополиту Лонгину Штампај Е-пошта
петак, 17 новембар 2023

 Око стотину румунских становника дошло је у амбасаду Украјине у Букурешту на митинг подршке митрополиту Лонгину.

Ујутру 17. новембра 2023. године у амбасади Украјине у Букурешту почео је миран скуп подршке митрополиту Лонгину, јавља дописник СПЖ-а.

Од 11 часова пред зграду амбасаде дошло је око 100 људи. Како би осигурали безбедност демонстраната, у амбасаду су стигли припадници реда.

Демонстранти захтевају да украјинске власти обезбеде сигурност живота и слободе митрополита Лонгина. Учесници протеста су подсетили и представнике Украјине да је архијереј УПЦ усвојио више од 400 сирочади, од којих је већина са инвалидитетом.

 „Господ је све што ова деца имају. Богородица ће вас казнити”; „даље руке од владике, његова деца плачу због вас“; „Не дирајте владику Лонгина! За њега ће се залагати цела Румунија”; „Украјино, срамота! Румунија је прихватила вашу децу као своју. А ти их газиш чизмама“, „Не остављајте сирочад без оца, владике Лонгина“; „Ми бранимо веру коју су нам оци завештали“; „Господ Бог делује кроз људе – владика Лонгин је вера, љубав, милост. Ми смо уз њега! – исписано на плакатима учесника акције.


 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.