header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Са светима упокој... Под неразјашњеним околностима погинуо руски свештеник антиглобалиста
Са светима упокој... Под неразјашњеним околностима погинуо руски свештеник антиглобалиста Штампај Е-пошта
петак, 24 новембар 2023

 Писмо Редакцији „Москва Трећи Рим“:

Здраво! Желим да вас обавестим о мистериозној и чудној смрти протојереја Василија Шведика (18. или 19. новембра) ове године у Псковској области. Отац је био познат као антиглобалиста, отворено се противио бројевима и документима; уз његово учешће, ђакон Авељ Семјонов је снимио филм за интервју „Не ступајте у систем“.

Овај филм се појавио 2019. године и надлежни су одмах реаговали на њега. Дошао је чак и Степашин. Свештеника је прво напала псковска управа са прегледима поверене му културне баштине, а потом и митрополит Тихон (Шевкунов).

Отац је био скроман и непохлепан, целибатан, пастир добри, бринуо се о многим људима из целе Русије, углавном истог исповедничког духа.

Свештениково тело није одмах откривено у бунару за пиће у близини његове куће. Истрага је у току.

Митрополит Јевсевије (у пензији) је на опелу изнео пред свима верзију да се оцу Василију завртело у глави и да му је позлило. Али лично верујем да није случајно умро. Уочи кулминирајућих догађаја оснивања електронског концентрационог логора у Русији, таква особа би у неком тренутку могла постати сметња. Био је смирен, скроман, тих и неупадљив, али чврст и непоколебљив у начелним стварима...

Волео бих да га памте и моле се за њега, а време и Господ ће открити све тајне.

С поштовањем.

Молим за молитве за новоупокојеног протојереја Василија, тајног јеромонаха Јована.

Превод: "Борба за веру"

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 74 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.