header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Због овог сусрета, намесника Лавре већ називају издајником
Због овог сусрета, намесника Лавре већ називају издајником Штампај Е-пошта
субота, 25 новембар 2023

 Намесник Кијево-печерске лавре се сусрео с представником „ПЦУ“

Намесник Кијево-печерске Лавре митрополит Павле прокоментарисао је за „СПЖ“ свој сусрет са бившим митрополитом Александром Драбинком, који је прешао у „ПЦУ“. После овог сусрета, митрополита Павла су на Интернету већ назвали „издајником“. Ево како је он правдао овај сусрет, који се догодио 23.11.2023. године:

 „Владика Александар, иако је под забраном, није рашчињен, он је јуче дошао код мене и поклонио ми своје јеванђеље на украјинском“, рекао је намесник Лавре.

Владика је рекао да он и Драбинко нису разговарали о црквеним питањима јер је „Црква рекла своје“.

 „Уронили смо у сећања на наша путовања – на Свету Гору Атон, његов монашки постриг на Атосу. И нисам чуо никакву увреду против било кога из његових уста. Мислим да има тугу у срцу због времена када смо били заједно. Он се односи са великим уважавањем према митрополиту Онуфрију и нашем епископату“, рекао је митрополит Павле.

Према његовим речима, њихов разговор је био веома дуг.

На питање владике каква је моја визија будућности, одговорио сам да је наша света Саборна Црква Христова била, јесте и биће, а ове новонастале „цркве“... Доћи ће време и оне ће напустити црквени хоризонт. Јер све што није Божије... Сетите се шта је рекао Гамалило: „Што није Божија воља ће бити уништена, али ако је Божија, тешко је ићи против“, рекао је владика.

Према речима Митрополита, после овог сусрета већ је на Интернету прозван „издајником“.

 „Био сам, јесам и бићу одан својој саборној канонској православној цркви. Био сам под омофором Његовог Блаженства Митрополита Владимира, данас сам под омофором свог Предстојатеља, Његовог Блаженства Митрополита Онуфрија, који је учинио и чини све да наша Црква има статус светости“, напоменуо је викар и подсетио да био је на свим Драбинковим хиротонијама: и ђаконским и свештеничким и епископским.

 „И волео бих да овај човек не залута. Надам се и верујем и молим се - рекао сам му - да ћеш се вратити у крило Мајке Цркве. Не у московску, не у турску, већ своју – у којој си рођен. Устројитељ твог живота – рекао сам му – био је Његово Блаженство Митрополит Владимир“, рекао је Митрополит.

 „Захвалан сам Богу и биће ми драго ако Владика Александар пожели да се врати у крило Мајке Цркве, где је рођен, где ће се поново причестити са Његовим Блаженством Митрополитом Онуфријем“, закључио је владика.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.