header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Вартоломеј католицима: Востановимо видљиво јединство Тела Христовог
Вартоломеј католицима: Востановимо видљиво јединство Тела Христовог Штампај Е-пошта
недеља, 26 новембар 2023

Поглавар Фанара је поново говорио о потреби евхаристијског јединства са Римокатоличком црквом.

Вартоломеј је 25. новембра 2023. поново говорио о обнављању „видљивог јединства“ Тела Христовог између православних и католика, преноси fosfanariou.gr.

Вартоломеј је током посете Италији говорио католицима о концепту саборности у Цркви и напоменуо да је у древној литургијској традицији „Литургија немогућа без народа, као ни без свештеника“.

Изражавајући дивљење конференцији на тему „јединства у Литургији“ коју организује РКЦ, самозвани источни папа Вартоломеј је истакао да су овакви догађаји „способни да скрену пажњу целе Цркве на силу благодати јединства која се пројављује у Литургије, Свете Тајне Тројице и Саборности, као и на путу који су наше Цркве прешле да поново створе видљиво јединство Тела Христовог у светлу историје коју су живеле Цркве и народи Средоземља заједно вековима.”

Последњи пут ажурирано ( недеља, 26 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.