header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Хабад уједињује Штампај Е-пошта
четвртак, 14 децембар 2023

 Намера новог председника Аргентине да пређе у јудаизам занимљива је због тога коју је „грану“ ове вере Милеи изабрао.

Не тако давно, он је комбиновао политичку посету Сједињеним Државама са верским ходочашћем на место сахране лубавичког хасида Менахема-Менделу Шнерсона [корисни материјал (https://www.pecat.co.rs/) о овоме] у Њујорку. Осим тога, за свој први интервју израелским медијима, Милеи је одабрао секторску публикацију "Кфар Хабад" [Kfar/Kefar/Habad magazine], која припада покрету лубавичких хасида, а уочи одласка у Сједињене Државе учествовао је у празновању шабата у јеврејској општини у Буенос Ајресу.

У овом контексту, није изненађујуће што је аргентинску изборну победу тако топло поздравио Доналд Трамп. Између осталог, бивши председник Сједињених Држава (чије су шансе за други долазак у Белу кућу веома велике) развио је изузетно блиске везе са "хабадовцима".

Конкретно, својевремено је Трамп успоставио јаке контакте са компанијом "Баирок-Сапир" [Bayrock Group]. Ова компанија спонзорише "домове Хабада" широм света. Један од њених лидера, Феликс Сатер, помињао се као виши саветник Трампа 2010. године.

Штавише, Кушнер (зет бившег шефа Сједињених Држава) је од младости познат као религиозни Јеврејин. Тако је на Универзитету Харвард активно посећивао "дом Хабада", а у Вашингтону су Кушнер и Иванка [односно како се сад зове - Естер] Трамп купили станове недалеко од хабадске синагоге – довољно близу, да могу да се до ње дошетају пешке суботом и празницима.

Извор: https://t.me/pravblogs/1176

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.