header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Вартоломеј у улози глобалистичког "страшила": Биће више смрти од глобалног загревања него од ковида
Вартоломеј у улози глобалистичког "страшила": Биће више смрти од глобалног загревања него од ковида Штампај Е-пошта
среда, 13 децембар 2023

 Екуменисти, као религијски глобалисти, предано прате глобалистучку агенду. У том смислу, самопроглажени источни папа Вартоломеј је предложио да се сви напори посвете борби против глобалног загревања.

У Женеви је 12. децембра 2023. одржана Светска конференција о избеглицама и мигрантима, преноси Orthodoxtimes.

У капели екуменистичког центра, верски поглавари и представници Агенције УН за избеглице молили су се у међуверској церемонији под називом „Ово је моја прича, ово је моја прича“. Изговаране су молитве из разних традиција, укључујући будистичке, јеврејске, бахајске, муслиманске, хиндуистичке и хришћанске.

Вартоломеј је у свом наступу подсетио на пандемију и упозорио присутне на опасности климатских промена.

 „Све већи, али игнорисани бројеви растућих глобалних температура ће несумњиво помрачити тренутни број смртних случајева од свих заразних болести заједно, осим ако се климатске промене не обуздају“, упозорио је шеф Фанара.

Према његовим речима, „климатске промене су пре свега духовни и етички проблем”. Патријарх је уверен да људи морају да „схвате своју грешност у односу на планету и друге људе“.

 „Замислимо свет у коме превладавају мир и правда, где су насиље и дискриминација искорењени, где су људска права и људско достојанство ефикасно заштићени. И отворимо своја срца за солидарност са избеглицама“, предложио је присутнима водећи „православни“ екумениста.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 13 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 50 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.