header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАЗНИЦИ arrow Свети оче наш Спиридоне, моли Бога за нас! - поводом данашњег празника Светог Спиродона Чудотворца
Свети оче наш Спиридоне, моли Бога за нас! - поводом данашњег празника Светог Спиродона Чудотворца Штампај Е-пошта
понедељак, 25 децембар 2023

 Један сељак је дошао једном богаташу за време глади са молбом да му позајми хлеба. Овај се показао немилосрдан и није хтео да га слуша.

Сељак поче да плаче и оде светом Спиридону. Светитељ га је утешио и сутрадан ујутро сам дошао к њему и донео гомилу злата:

-„Однеси злато трговцу и дај га као залог, а трговац нека ти да на зајам хлеба, а кад дође жетва, откупи овај залог и донеси га мени.

Глад је прошла, сељак је хлеб који је узео са каматом дао богаташу и, узевши залог, однео га Светитељу. Он је злато и кренуо према својој башти, водећи са собом сељака. Ушавши у башту, положи злато крај ограде, подиже очи ка небу и узвикну:

– Господе мој, Исусе Христе, који Својом вољом све ствараш и преображаваш! Ти, који си некада Мојсијев штап претворио у змију пред очима цара египатског (Изл. 7,10), заповедио си овом злату, које си претходно преобразио од животиње, да поново поприми свој првобитни облик: сада ће и овај човек знати како се Ти бринеш о нама!

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.