header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Пара врти где бургија неће! Штампај Е-пошта
субота, 30 децембар 2023

 Поштовано уредништво, поштовани читаоци и борци за веру свако вам добро од Господа!

Као што сви знате да се олуја у Аустријској епархији не стишава, већ напротив постаје све јача.

Лично не припадам ни једној од погођених парохија тако да ме се ова шачица свештеника пребеглих наводно у цариградску патријаршију и не дотиче.

Али ми је стало шта се ради са Нашом Црквом како унутар тако и изван ње.

Већ одавно се говори да је садашњи администратор Владика Иринеј као и када је пре неколико година био администратор много новца однео са собом из ове епархије а од свештеника је убирао харач односно кажњавао их је на тај начин, за њима познате преступе. Тако да испада да поједини пребегли свештеници наводно се враћају у своје парохије како се прича широм наше Цркве, имају новца тако да ће своје покајање као и код католика платити новцем (харач) владики Иринеју а вероватно ни ови из цариграда неће остати неомашћеног брка.

Што значи недостатак вере може се парама залечити.

Тешко нама грешнима и материјално сиромашнима, тек сада видим да смо и као такви у предности. Боже буди према нама милостив.

Треба ли апеловати часном свештенству и часним владикама као „добрим пастирима" а колико ћете добри бити зависи од вас да ли ће вам вукови растерати стада на очиглед свих вас и вашом ћутњом и не чињењем а кад вам растерају овчице остаћете сами међу њима.

Зато Владике моје пазите када бирате сараднике, секретаре, намеснике, не бирајте улизице и полтроне већ искрене и верне да не прођете као и владика са ових простора. Знам да то нема везе са Црквом али нажалост такви су унутар Ње, већ са људима а сви смо ми као људи али када се свештенство тако понаша шта рећи о нама грешнима и сиромашнима. И наш овдашњи свештеник иначе намесник владике смењеног, је тако свим силама отерао нама драгог свештеника који је био у свему бољи а то се нигде не прашта где има више од једног свештеника да би овај остао сам да се разбашкари мало и да нам сада тобоже прича о љубави и праштању, шта љубомора и гордост могу да учине. 

Зато док је оваквог свештенства Цркве ће нам бити установе, некакви објекти ради окупљања где се само врти око новца и сви задовољно трљају руке јер се претворише у касице част изузетцима а да о духовном од њих више нико и не проповеда.

Б.Б. Салзбург

На насловној фотографији - храм СПЦ  у Салзбургу

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 30 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.