header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Он прославља Нову годину по папском календару - Кирил служио "новогодишњи" молебан
Он прославља Нову годину по папском календару - Кирил служио "новогодишњи" молебан Штампај Е-пошта
понедељак, 01 јануар 2024
          Москва, 31. децембра. Патријарх московски и целе Русије Кирил одслужио је молебан за Нову годину у престоничком Саборном храму Христа Спаситеља, преносе РИА Новости.

На крају молебана, Предстојатељ Руске Православне Цркве пожелео је верницима да са вером у Бога иду животним путем који помаже да се савладају све недаће, туге и страхови и честитао им предстојећу Нову годину.

„Вас, драге моје владике, оци, браћо и сестре, сви присутни овде и они ван ове цркве који данас имају прилику да се моле са нама – свима вам од срца честитам предстојећу Нову годину!“, рекао је патријарх Кирил.

Он је подсетио на пословицу „Страшан је сан, али Бог је милостив“.

„Много страшних ствари се дешава у овом животу, али ако смо са Богом, онда се сви ови страхови претварају у сан, односно у нешто што пролази и не доноси штету човеку. Зато православна вера није спасоносна само за душу у „будућем веку“, већ  је и спасоносни ослонац у овом животу. Зато, ма какве околности да нас окружују, одржавајући веру у Господа, обраћајући му се усрдном молитвом за нашу Отаџбину, о народу, о Црква и о сваком од нас – стичемо прилику да будемо са Богом, да савладамо све невоље, тешкоће и опасности овог века“, истакао је патријарх Кирил.

„Нека нам Господ помогне на овај начин – гледајући у будућност са надом, са надом чувајући веру у срцу – да идемо путем живота, сећајући се да је Бог са нама“, закључио је предстојатељ Руске Цркве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 02 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.