header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Знамење: Гром ударио у статуу апостола Петра у бившој бискупији папе Фрање баш на његов рођендан Штампај Е-пошта
петак, 05 јануар 2024

 Кипу апостола Петра у цркви Богородице у биксупији Буенос Ајрес рука са кључем и ореол изнад главе откинути су ударом грома.

У недељу, 17. децембра 2023. године, гром је ударио у статуу апостола Петра у храму Пресвете Богородице, који се налази у надбискупији Буенос Ајреса, некадашњој бискупији садашњег папе Фрање, преноси catholicvote.org.

Муња је разбила ореол на глави апостола Петра и откинула му десну руку у којој је држао кључ, који католици доживљавају као симбол папске моћи.

Неколико дана су информације о овом инциденту, које су се појавиле на интернету од једног италијанског блогера, сматране сумњивим. Али овај инцидент је касније потврдио католички свештеник Хусто Лофеудо, који је објавио фотографију статуе.

Публикација напомиње да се инцидент догодио на рођендан папе Фрање и дан пре објављивања декларације Fiducia supplicans, која дозвољава благослов за истополне парове.

Католички блогер Тејлор Маршал је овој информацији додао и чињеницу да је гром ударио у статуу апостола Петра не само на папин рођендан и дан пре него што је био дозвољен благослов геј парова, већ и у његовој бискупији, будући да је Фрањо био надбискуп дуго времена и кардинал Буенос Ајреса.

И друге католичке публикације бележе чињеницу да је гром ударио у статуу упркос томе што се налази само неколико метара изнад земље, а громобрани се налазе високо изнад ње, на крову храма.

Статуа Светог апостола Петра се не налази на главном улазу, већ на левој страни храма, на десној страни улаза. Лево од ње је статуа апостола Павла са гвозденим мачем у руци, који није оштећен.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.